Trio de legume rădăcinoase

Radacinoasele au un gust bun , dulce natural si au un indice de alergie foarte scazut.
Cartoful dulce este o buna sursa de vitamina C , betacaroten si are mai multe substante nutritive decat cartoful obisnuit.

Ingrediente :

200 g cartofi dulci , decojiti si taiati bucatele
200 g morcovi, decojiti si taiati bucatele
100 g pastarnac , curatat si taiat bucatele



Se pun la fiert la abur pentru aporxiamativ 20 de minute sau pana cand se inmoaie.
Se amesteca toate cu blenderul intr-un pireu , adaugand un pic de apa fiarta din partea de jos a oalei de aburi ( aproximativ 75ml) sau se adauga in loc de apa , laptele copilului , pentru ai da o consistenta mai buna.

Aburul este cel mai bun mod de a pastra substantele nutritive , dar daca nu aveti aburitor , puneti legumele intr-o cratita si adaugati apa doar cat sa le acoperiti. Se pune capacul la oala si se fierbe la foc mediu pana cand se inmoaie ( aproximativ 20 de minute) .Scurgeti legumele si le faceti pireu adaugand un pic de lichid in care au fiert , sau adaugati laptele obinuit  al copilului vostru.

Informatii:
-de la 6 luni
-se poate congela
-6 portii 


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu