2 porţii x 200 ml
Apă 500 ml
ceapă 30 g
morcov 50 g
pătrunjel 25 g
roşii 300 g
ardei gras o bucată
orez 15 g
unt 8 g
verdeaţă tocată 5 g
sare 2 g
Curatam si spalam legumele .Ceapa intreaga , morcovul , patrujelul si ardeiul gras, taiat in felii se pun la fiert . Când legumele sunt moi se adaugă roşiile spălate, curăţate de coajă şi tăiate în bucăţi. Supa se mai fierbe 10-15 min, apoi se ia de pe foc. Ceapa se aruncă, iar celelalte zarzavaturi se pasează cu blenderul , împreună cu zeama, se pun din nou la fiert, adăugându-se orezul, ales şi spălat. Se lasă să fiarbă până se înmoaie orezul, completându-se lichidul pierdut prin evaporare. Se pune apoi sare, iar la servire se adaugă untul şi verdeaţa tocată fin.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu