Paste cu rosii, cartofi dulci si brânză



Ingrediente

     1 lingura de ulei de măsline
     1 ceapa, tocata marunt
     1 căţel de usturoi, tocat marunt
     225g cartofi dulci, decojiti si maruntiti (dati pe razatoare)
     2 morcovi medii
(cca 125g), curatati si taiati felii
     1 x 400g rosii decojite si  tocate
     200 ml de supa  de legume sau apa
     60g brânză Cheddar, rasă
     100g paste


Pastele se fierb in apa cu putina sare conform  instructiunior de pe pachet.


Uleiul se incalzeste intr-o cratita si sotam ceapa cateva minute pana se inmoaie. Adaugam usturoiul si mai lasam timp de 1 minut la sotat. Se adauga cartofi dulci si morcovii , rosiile si supa de legume sau apa. Se fierbe la foc mic amestecand din cand in cand  timp de aproximativ 30 de minute , pana cand legumele sunt moi.  
Se lasa un pic la racit , dupa care cu blenderul tranfsormam legumele in pireu , adaugam branza  si amestecam pana se topeste branza. 

Sosul se amesteca cu pastele scurse de apa . 

In loc de paste puteti adauga carne de pui , de vita , de peste dupa preferinta. 

Pofta buna! 


-dupa 9 luni , 6 portii , se poate congela portionat si decongela la nevoie.  
-se poate adauga busuioc,frunze de patrunjel sau  oregano ca si condiment. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu