Paste cu rosii, cartofi dulci si brânză
Ingrediente
1 lingura de ulei de măsline
1 ceapa, tocata marunt
1 căţel de usturoi, tocat marunt
225g cartofi dulci, decojiti si maruntiti (dati pe razatoare)
2 morcovi medii (cca 125g), curatati si taiati felii
1 x 400g rosii decojite si tocate
200 ml de supa de legume sau apa
60g brânză Cheddar, rasă
100g paste
Pastele se fierb in apa cu putina sare conform instructiunior de pe pachet.
Uleiul se incalzeste intr-o cratita si sotam ceapa cateva minute pana se inmoaie. Adaugam usturoiul si mai lasam timp de 1 minut la sotat. Se adauga cartofi dulci si morcovii , rosiile si supa de legume sau apa. Se fierbe la foc mic amestecand din cand in cand timp de aproximativ 30 de minute , pana cand legumele sunt moi.
Se lasa un pic la racit , dupa care cu blenderul tranfsormam legumele in pireu , adaugam branza si amestecam pana se topeste branza.
Sosul se amesteca cu pastele scurse de apa .
In loc de paste puteti adauga carne de pui , de vita , de peste dupa preferinta.
Pofta buna!
-dupa 9 luni , 6 portii , se poate congela portionat si decongela la nevoie.
-se poate adauga busuioc,frunze de patrunjel sau oregano ca si condiment.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu