Sufleu de legume

Ingrediente :

O punga legume congelate Royal Mix de la Bonduelle
30 gr faina
50 gr unt
1/2 litri lapte
2 oua
sare , nucsoara
cascaval

Legumele congelate se pun la fiert pe aburi, sau se oparasc in apa cu sare clocotita.



Făina şi untul se înfierbîntă într-o cratiţă de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecînd mereu şi avînd grijă ca făina să nu se coloreze deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adăugat în 2-3 rînduri, amestecînd de fiecare dată. Se sareaza si se pune nucsoara dupa preferinta .
Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pun legumele fierte turnand deasupra sosul alb (bechamel) Se bat cele doua oua se adoauga peste compozita din vas.

Posted by Picasa



Se da la cuptor 20 de minute pana incepe sa se rumenasca.
Dupa 20 de minute adaugam felii de cascaval si mai lasam 10 minute pana cand se topeste cascavalul.




Aceasta mancare se poate servi rece cat si calda , ca si garnitura sau ca gustare in functie de preferinte . Se pot audauga dupa perferinte orice legume . Cine doreste poate adauga si bucatele de carne fiarta. Lasati frau liber imaginatiei . Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu