Piure de brocoli
Ingrediente:
100 g brocoli ( o inflorescenta de la o tulpina de brocoli
1 cartof mic
1 morcov
1/2 ceapa mica
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa clocotita care sa le acopere 3-4 cm, timp de 25 de minute la foc mic , sau se fierb la aburi. Brocoli va fi adaugat dupa 10 minute, deoarece el necesita un timp de fierbere mai mic. Cand sunt gata ceapa se indeparteaza, iar celalate legume se scurg de zeama, care se pastreza.
Legumele se paseaza cu mixerul vertical (blender) si se adauga o lingura din zeama in care au fiert sau mai mult , in functie de consistenta dorita. Amestecam bine.
La copii mai mari se poate adauga carne de pui, de vita , peste sau galbenus de ou.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu