Ingrediente:
o jumatate de dovleac (din acela pentru prajitura ), nu foarte mare ;
3-4 pere coapte bine
scortisoara(optional)
Dovelacul se taie pe jumatate , se curata de seminte, se feliaza ca si pepenele , si se pune intr-o tava , la cupotorul incins in prealabil . Se lasa la copt 40-45 de minute.
Se incearca cu furculita: daca este moale si se patrunde usor pana la coaja , atunci este numai bun de mancat.
Intre timp , para se spala , se curata de coaja si se fierbe , pana ce miezul se inmoaie.
Miezul dovlecului si para se pun in blender si de paseaza pana se obtine o crema fina. Se adauga scortisoara (optional) .
Pentru fluidizare , in crema de dovleac poti aduga putin lapte.
Pentru un gust mai bogat puteti adauga ceriale pentru bebelusi , pregatite conform instructiunilor de pe cutie.
Deasemenea se mai poate adauga si carnita de pui sau curcan.
Pofta buna !
poate ar trebui sa specifici varsta careia este adresata.
RăspundețiȘtergerescortisoara e pacatoasa, nu?
Am trecut in paranteza optional. Scortisoara e o mirodenie , iar in cantitati mici nu dauneaza, din contra ajuta la digestie , la controlul bolilor si al diareii.
RăspundețiȘtergere