Diversificare personalizata

Diversificarea alimentatiei trebuie adaptata fiecarui copil in partre. Nu trebuie grabita introducere de alimente solide inainte de 6 luni. Sistemul digestiv al sugarului fiind imatur , nu poate asimila fibrele alimentarea inainte de aceasta varsta, cea mai mare parte a acestora fiind eliminate prin scaun.
Pe vremea nostra se considera important introducerea unuor cantitati, cat mai mari de lactate si carne in alimentatia copiilor. In prezent medicii au ajuns la concluzia ca este preferabil sa se ofere copiilor alimente care contin putine grasimi, dar care sa fie bogate in surse vegetale , care contin multe vitamine si minerale.
Prea multa carne , dulucrui, mancaruri prajite, alimente inalt procesata industial, prparate tip fast food , pot duce cu timpul la diabet zaharat , la afectiuni crdiace sau hipertensiune arteriala.
O dieta echilibrata este necesara, deoarece odata cu introducerea alimentelor solide in alimentatia bebelusului se formeaza si obiceurile alimentare.
Nu exista o ordine stricta a introducerii alimentelor in dieta bebelusilor, dar exista limite de varsta considerate ca sigure in privinta tolrenatei digestive pentru un anumit aliment. Introducerea alimentelor va fi adaptata persoanlitatii sugarului in functe de toleranta lui pentru alimetele introduse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu