Ustensile folositoare mamei in bucatarie

Ce nu trebuie sa ne lipsească în bucătărie atunci când începem diversificarea?

Primul lucru pe care îl recomand e curatatorul de legume și fructe
Exista mai multe forme și modele , dar dintre toate îl recomand pe cele în forma de mai jos, care având mânerul lat face mult mai ușoara manevrarea lui.



Cu ajutorul lui puteți sa decojiți morcovi, pătrunjel, păstărnac, castraveți, dovlecei, țelina, cartofi precum și diverse fructe.

Un alt obiect necesar este Blenderul , deoarece mâncarea bebelușului trebuie pasata. Exista mai multe feluri de blendere și ca sa nu dați banii pe fereastra , cum am făcut și eu dealtfel, recomand un tocător. Eu am primit anul trecut de crăciun de la sora mea acest tocător și de atunci am aruncat toate blenderele la gunoi :)) Un astfel de obiect își merita toți banii:


Exista blenderele verticale care maruntesc o cantitate mica de legume dar care se curata foarte greu , apoi blenderele mari ... dar acestea le putem folosii doar dacă avem o cantitate mai mare de legume , altfel degeaba le avem. Si cum bebele manca foarte puțin la început nu am făcut nimic cu un Blender mare. Tocătorul de mai sus are vasul termorezistent , deci putem sa punem în el legumele calde de asemenea îl putem folosi și pentru alte lucruri foarte utile în bucătărie : facem zahar pudra, macină nuca , facem maioneza , toaca legume , ceapa , usturoi și chiar și gheata. Si cel mai important aspect se curata foarte ușor și repede. Se poate spala și în mașina de spălat vase.

Toată lumea știe ca legumele își păstrează mai bine savoarea și cel mai important vitaminele dacă acestea sunt făcute la aburi. Exista de cumpărat acele aparate Steamere , dar la care majoritatea componentelor sunt din plastic , și nu scrie niciunde ca nu conține Bisphenol A , deci nu sunt foarte sigure. Cea mai ieftina varianta e sita pentru gătitul la abur:


sau vasele speciale


La acest capitol mai găsim intradevar de la Philips Avent - aparat de gătit cu aburi și Blender , care nu conține BPA , și știe sa facă mâncare la abur apoi sa o paseze , dar are un preț piperat și din punctul meu de vedere nu își justifica investiția , dar cine își permite poate sa îl achiziționeze.



Foarte important mai e și un storcător de fructe.Cele de pe piața sunt cu stoarcere prin centrifugare ele distrugând macromoleculele fructelor și legumele , și sunt foarte greu de curățat. Cele mai bune storcătoare care păstrează enzimele intacte sunt prin presare la rece. Sunt intrade var scumpe , dar își merita banii. Aici găsiți astfel de storcătoare, cea mai ieftina varianta fiind un storcător manual Lexen Healthy Juicer

Acestea fiind spuse , va doresc sa aveți multa imaginație în bucătărie și copii mâncăcioși.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu