Pireu de fructe (mere sau pere)

Pentru pireul de fructe alegeti fructe dulci , complet coapte. Marul sau para este o alegere buna , fiind usor digerabil si putin probabil sa provoace alergii. Soiul Gala Royal e perfect pentru primul pireu de fructe al copilului.



Ingrediente

     2 mere sau 2 pere medii coapte, decojite , taiate in bucatele
     3 linguri  apa fiarta (daca perele sunt coapte probabil ca nu mai este nevoie sa adaugati lichide)
 

Merele sau perele se pun intr-o cratita impreuna cu apa (daca perele sunt coapte probabil ca nu mai este nevoie sa adaugati lichide) Puneti capacul si fierbeti la foc mic ( aproximativ 6 minute pentru mere si 3minute pentru pere ) pana cand fructele devin moi. 
Alternativ puteti pune fructele la abur la steamer sau in oala de fierbere la abur. 

Cu ajutorul blenderului facem pireu din fructe. In cazul in care ati facut la aburi puteti adauga apa din steamer lasata in tavita in urma fierberii. 

Pentru ingrosarea pireului , mai ales la cel de pere se poate adauga o linugrita de cereale de orez. 

Diversificarea o incepem cu pasi mici , cate o lingurita in fiecare zi , treptat marind cantitatea. Astfel puteti prepara pireul si sa il puneti intr-o tava de cuburi de gheta si il congelati. La nevoie scoateti cate un cub si il lasati la decongelat. Dupa ce ati introdus pireul de mere si pierul de pere separat , iar copilul il tolereaza bine , puteti sa amestecati cele doua pireuri. 


Pofta buna ! 


De la 6 luni
Potrivit pentru congelare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu